Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 1
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 2
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 3
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 4
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 5
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 6
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 7
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 8
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 9
Kertész Kata belsőépítészet és lakberendezés 10
Otthonteremtő belsőépítészet
az Ön kedvenc stílusában!

Szolgáltatásaim

Otthont építőknek

Időt, pénzt és energiát takaríthat meg, egységes és harmonikus otthont teremthet belsőépítész, lakberendező segítségével.
A kivitelezés végeredménye mindenben megfelel majd a jól átgondolt terveknek, míg ezek hiányában rengeteg időt tölthet gondolatainak igényeinek félreérthetetlen közlésével. Előre láthatja, alakíthatja kedve szerint a végleges megjelenést, mielőtt még egyetlen forintot elköltött volna a berendezési tárgyakra.
Új építésű családi házak esetén legoptimálisabb az építészeti tervek engedélyezési eljárásra beadása előtt csatlakozni a tervezési folyamathoz. Így bekerülhetnek az engedélyezett tervdokumentumba azok az esetleges építészeti változások, melyek a kívánt belső elrendezésekhez a leginkább megfelelők. Természetesen már kész engedélyezési tervek birtokában is megkezdhető a lakberendezési tervek készítése, ám ekkor már csak a belső válaszfalak elhelyezkedésén változtathatunk a berendezési igények ismeretében. A külső-belső tartószerkezetek, lépcsők, külső nyílászárók, kémények helyzete későbbi kapcsolatfelvétel esetén már nem változtatható, csak újabb hivatalos tervmódosítás során.
Meglévő otthona felújításához a tervezendő terület méreteitől függően a kivitelezés megkezdése előtt min 4-6 hónappal érdemes megkezdeni a tervezést. A kiválasztásra kerülő berendezési tárgyak, anyagok, burkolatok így a megrendelési határidőkkel is kalkulálva kellő időben rendelkezésre állnak majd a kivitelezés során. Az időben megkezdett körültekintő tervezés után a kivitelező gördülékenyen, holt idők nélkül, hatékonyan tudja végezni munkáját. Elkerülhetőek az esetleges tévedések és félreértések miatti visszabontások, a fölösleges pénz és idő pazarlás.
A tervezési folyamatról a LAKBERENDEZÉSRŐL, valamint a MUNKÁIM menüpont alatt, a VÁZLATTERV, az AJÁNLATI TERV és a KIVITELI TERV oldalakon talál bővebb információt.

Ingatlan adás-vételhez

Hasznos lehet lakás vásárlás előtt berendezési-átalakítási vázlatokat készíttetni, hogy a kiszemelt ingatlanban rejlő lehetőségek láthatóvá váljanak. Amennyiben nem állnak rendelkezésre építészeti alaprajzok a szóban forgó eladó ingatlanról, helyszíni felmérés alapján elkészítem azt.
Az idő pénz. Így van ez az ingatlanvásárlásoknál is.
A jó vétel gyorsan elkel, így ahhoz, hogy Ön gyorsan és jól tudjon dönteni, sokat segíthet egy–egy gyors elrendezési vázlat. Régi, felújításra szoruló lakásokban sok megvalósítható lehetőség lakozik, éppen oly sok buktatóval. Hogy ez pont az a lakás, amely Önre vár, megtudhatja még vásárlás előtt egy gyors vázlatból. Biztos és jó döntést úgy hozhat, ha reménybeli elképzeléseit, igényeit méretarányosan papíron is igazoltan láthatja. Rögtön láthatóvá válik, hogy milyen mértékű átalakításra/felújításra lesz ahhoz szükség, hogy ez a lakás az Ön kedvére való legyen, és így nagyjából kalkulálható ennek költsége is.
Mindez a tudás nagy hasznára válhat vásárlás előtt. Ha Ön értékesíteni szeretne, ám de az eladni kívánt lakás egyértelműen felújításra szorul, akkor vonzóbbá teheti az ingatlant egy előre látható tervezett átalakítást tartalmazó vázlatrajzzal, mely alapján feltárulnak a Vevő előtt a lehetőségek. A teremtő gondolatok hatással vannak az ingatlan árára, így ha Ön mint Eladó már ötletekkel együtt kínálja ingatlanát, bővülhet a vásárlók köre és akár emelkedhet az eladási ár.

Cégeknek

Irodáját, üzlethelyiségét, éttermét, hotelét szeretné kialakítani vagy felújítani? Ön időt, pénzt és energiát takaríthat meg, egységes és harmonikus tereket alakíthat ki belsőépítész, lakberendező segítségével. A kivitelezés végeredménye mindenben megfelel majd a jól átgondolt, egyeztetett terveknek, míg ezek hiányában rengeteg időt tölthet gondolatainak, igényeinek félreérthetetlen közlésével.
A lakberendezési tervezés részekre bontható szolgáltatás, így egyedi igényeknek megfelelően állítható össze a megrendelésre kerülő tervcsomag.
Alapvetően 3 fázisra bontom mind a tervezési folyamatot, mind pedig a megbízási szerződések ütemét. Igény szerint elhagyható, vagy bővíthető a fázisok tartalma.

Kivitelezőknek

1999 óta dolgozom az építőiparban tervezőként.
Nagy tapasztalatra és gyakorlatra tettem szert az építész és kivitelező kollégákkal való szoros együttműködésben, mely minden esetben alapfeltétele a Megrendelők igényeinek maradéktalan megvalósításhoz, és így teljes megelégedésükhöz. Mint lakberendező és mint építésztechnikus nagy figyelmet fordítok arra, hogy a kivitelezés üteméhez maximálisan igazodva minden szükséges információt időben biztosítsak a szakembereknek. Folyamatos telefonos és e-mail kapcsolatban állok a szakemberekkel, hogy a felmerülő problémákra azonnal közös megoldást találjunk.
Amennyiben Megrendelőjétől nem kap egyértelmű válaszokat, a döntések elhúzódnak, vagy gyakran változnak, ajánljon Megbízója figyelmébe, ezzel gyorsítva a kivitelezés ütemét. Konkrét burkolati, világítási tervek megléte esetén elkerülhetőek a félreértések, a fölösleges és nagyon költséges visszabontások, illetve aláírt jóváhagyott tervekkel ellentétes kívánságok kivitelezési költsége kétségtelenül a Megrendelőt terhelik.

Építészeknek

2004-től építész-technikusként építészeti engedélyezési tervek számítógépes tervfeldolgozásával is foglalkozom.
Az azóta eltelt időszakban több mint 60 családi ház engedélyezési építészeti és lakberendezési terveit készítettem el, dolgoztam fel ARChLine XP építészeti programmal. A perspektivikus látványterveket a 3D fotó-realisztikus látványtervező ARCHLine XP program legfrissebb verziójával készítem.
Lakberendezőként új építésű családi házak esetén legoptimálisabb az építészeti tervek engedélyezési eljárásra beadása előtt csatlakozni a tervezési folyamathoz. Az igények felmérését követően gyorsan alaprajzi vázlatokat készítek, melyek alapján az építész kollégával együttműködve bekerülhetnek az engedélyezett tervdokumentációba azok az esetleges építészeti változások, melyek a kívánt belső elrendezésekhez a leginkább megfelelők. Természetesen mindeközben tiszteletben tartom az építész kolléga koncepcióját.
Minden jog fenntartva, © 2015-2024. Kertész Katalin
Up